Galeria imagini
(multumim tuturor celor care ne-au trimis aceste fotografii)
Plaja Corbu
Varf de sezon
"La Casa Veche" Bar&restaurant
Plaja in luna iunie
Cabana pe plaja
Parcarea
Barci pe plaja
Volei pe plaja
Camping
Lacul Corbu cu tabara
de tineret
Beach Bar
Distractie seara
Barca cu vela
Ciclism
Distractie copii
Plaja
               
Rascrucea de la intrarea in comuna
Plaja
Umbrele pe plaja
Plaja pe inserat
Beach Bar 2
Cununie pe plaja- Oficiata de Primarul Galbinasu din Corbu
Pensiune la plaja
Plimbare cu ATV-ul in luna MAI

 
 
 


 


Plaja Corbu

S-a definitivat planul de dezvoltare al statiunii Corbu.


Pentru mai multe detalii privind Planul statiunii downloadati PDF

Datorita asezarii ei la mica distanta de Statiunile Mamaia si Navodari la Sud, si rezervatia Delta Dunarii la Nord, cat si datorita investitiilor facute in ultimii ani, zona Corbu s-a dezvoltat foarte rapid, si tinde sa devina cea mai noua statiune la nivel european de pe litoralul Romanesc.

Atat plaja lata ,lacurile aflate in imediata vecinatate, adaugand la acestea ultimele investitii in infrastructura si in unitati turistice adauga un plus de atractivitate pentru turistii romani si straini.

Pentru petrecerea unui sejur turistii pot opta atat pentru odihna pasiva beneficiind de o plaja foarte mare si mult mai putin aglomerata decat plajele din statiunile invecinate, si totodata de reteaua de lagune si lacuri ce fac parte din rezervatia Deltei Dunarii ca si de odihna activa prin noile locuri de agrement aflate pe raza comunei Corbu

Mai multe despre rezervatia Corbu pe site-ul www.mediu-constanta.ro/corbu.htm

Amenajari Turistice


Chiar pe faleza plajei Corbu se afla Pensiunea Corbu cu camere de 2-3 paturi cu dus si bucatarie. Deasemenea pensiunea are un teren pentru camping amenajat cu toate utilitatile necesare.
In comuna Corbu se afla deasemenea mai multe pensiuni cu diferite grade de confort.

Pe lacul Corbu se afla Tabara de tineret ce adaposteste o pensiune, un stadion de fotbal cu gazon artificial, unul de volei si doua de tenis si un complex pentru practicantii de tir cu arcul.
Vara se organizeaza tabere de copii si cursuri de pregatire si training atestate european pentru practicantii sporturilor nautice.

In grindul Chituc se afla Cabana Periboina, o constructie in stil traditional dobrogean, primitoare, putind adaposti 16 persoane in conditii excelente cu camere spatioase de doua sau trei persoane, restaurant climatizat cu specific pescaresc, cu vedere spre mare.


Distractii


Windsurfing si Kitesurfing
Plaja Corbu este un loc unde se aduna de mult timp practicanti al acestor gen de sporturi o mana de ajutor dand si scoala de windsurfing aflata langa lacul Corbu.

Sporturi cu vele
Pe lacul Corbu se afla singura scoala cu atestare europeana de sporturi nautice cu vele, tot aici putandu-se inchiria acest gen de ambarcatiuni.

Scufundari si Snorkeling
Deoarece apa marii este mult mai curata in aceasta zona a litoralului multe scoli de scufundari isi aleg acest loc pentru a-si instrui cursantii.

Pescuit Sportiv
Lacul Corbu este cunoscut de mult de catre pescari ca un lac foarte bun de pescuit cu multe specii de pesti.
Dar marele avantaj al viitoarei statiuni este apropierea de Grindul Chituc si de salba de lacuri ce il delimiteaza, printre cele mai importante specii de pesti ce pot fi pescuiti fiind labanul, cambula, calcanul, lufarul, salaul, somnul si crapul.

Birds Watching
Lacul Corbu impreuna cu grindul Chituc se afla intr-o zona strict protejata, unde chira de balta (Sterna Hirundo, engl. Commontern) isi are locul preferat de pescuit si clocit, la intrecere cu pescarusul argintiu (Larus Argentus, engl. Heringgull) si pescarusul rizatoar (Larus Ridibundus, blackheaded gull). Cu adevarat ornitologii de pretutindeni gasesc in acest loc un teren de cercetare si observatie. Iar daca faci o plimbare cu barca pe lacul Sinoe poti sa admiri in voie singuraticul lopatar (Platalea Leucorodia, spoonbill), ratele cu ciuf (Netta Rufina, engl. Red crested pochard), grupurile de pelicani (Pelecanus Onocrotalus, engl. White pelican).

Circuite de ATV motocross si biciclism
Pasionatii de ATV si motorcross sunt la ei acasa. Loc ideal pentru ture de supravietuire pe grindul Chituc datorita lungimii sale de aproximativ 30 Km. Totodata o tura facuta cu bicicleta testeaza la maxim rezistenta oricui.

Obiective turistice

In apropierea comunei Corbu se afla cetatea Histria cea mai veche asezare greceasca de pe teritoriul Romaniei, intemeiata in 657 i.Hr, de colonistii greci veniti din orasul Milet (Asia Mica).

Tot in zona se afla cetatea Enisala ridicata de puterea imperiala bizantina si de cea comerciala genoveza la sfarsitul secolului al XIII-lea si la inceputul secolului al XIV-lea.

Se poate face o excursie cu vaporul de o zi in Delta Dunarii cu plecare de la Tulcea ori din localitatea Jurilocva.


Puteti trimite fotografii cu zona Corbu la cazare@plajacorbu.ro